Zondag 26 januari 2014

00.55 uur (plaatselijke tijd)
1

In de Boeing 777-300 van KLM hing een te optimistische sfeer. Mensen leken werktuiglijk tegen elkaar te glimlachen, bagagevakjes werden zonder morren ingepakt en er klonk een tijdloos, upbeat stukje muzak. Het boarden van ons toestel leek -kortom- het begin van een Air Plane Disaster-documentaire van Discovery Channel.


2

Ik zat naast Bram, bij het raampje. Bram zat naast niemand. Gratis extra beenruimte!


3

En: extra bergruimte.


4

Mijn polenta met groene, gemalen groenten leek op babyvoeding en/maar was overheerlijk.


5

Bram genoot van stukjes kadaver met rijst. Maar vooral van het verpakte blokje kaas. "Kijk dan, net een minimarsje!"


6

We deden een cursus Indonesisch.


7

Ik stelde voor om een mini-kussengevecht te houden. Bram pakte z'n kussen maar durfde uiteindelijk toch niet.


8

We maakten een tussenstop in Singapore.


9

Ik werd nogal zenuwachtig van de erg mooie en erg homoseksuele jongeman (niet op de foto) die verderop met losse polsjes stond te fouilleren. Helaas werd ik niet onderworpen aan een fouillering. En dat ondanks (of juist vanwege) het enorme pistool dat ineens in m'n broekzak leek te zitten.


10

"Ja schatje! Ik weet echt, echt zeker dat ze ook wifi hebben in ons resort", zei m'n verkering. "Want ik zag dat er op beoordelingssites wordt geklaagd over de belachelijk trage wifi-verbinding daar."


11

Na een nieuwe vlucht van een uur of twee en het overhandigen van een dik pak roepies (een paar tientjes) mochten we Bali in.


12

Bram zei dat we meteen allemaal leuke dingen gingen doen, maar hij wilde wel eerst even liggen in onze kamer. Na vijf minuten hoorde ik: "Ben... moe... morgen."


13

Ik besloot om dan nog maar even te facetimen met het thuisfront. Dat was wederom geen succes. Els sliep waarschijnlijk nog, want Gerda pakte op. En die is niet bepaald technisch.


vorige plog | volgende plog
Erik en Veronique schreef: Heel veel plezier op het mooie Bali, Tip de markt in Ubud, monkey forest Ubud! Mooie dag trip! restaurant Ming in Sanur ! Have fun! Doe iedereen de groeten van ons.

Hannie schreef: Heb het leuk daar en lekker warm ook! De vragende kinderen en de mannen met "you want bemo" zullen er nog steeds wel zijn.