Donderdag 20 februari 2014

09.09 uur
1

M'n badjas zat in de was. Het babypakje van Bram zat me als gegoten. Ideaal: ik hoefde geen sokken aan.


1

Gerda speelde wat met het lint in m'n agenda.


1

Wederom kwam ze vast te zitten. Wederom bleek dat je een bloedend kattennageltje gewoon kunt terugdrukken.
Ik moest afscheid nemen van ons oude, trouwe tosti-apparaat, waar ik ooit nog dit nifty videoclipje over maakte.


1

Minpunten van het nieuwe apparaat; het snoer is nogal kort.


1

Bovendien mag je dit tosti-apparaat niet eens meenemen naar de badkamer.


1

En bij het eerste gebruik kwam een karakteristieke geur vrij. Alsof ik handenvol hondenhaar in een houtkachel had gegooid (trust me, I know).


1

Het resultaat viel tegen: veel te gelijkmatig bruin en te mooie ribbels.


1

Ik liet de kaasresten nog even flink doorbakken; een tosti-ijzer hoort vettig en zwart uitgeslagen te zijn. Dat ligt blijkbaar zo voor de hand dat het niet wordt vermeld in de gebruiksaanwijzing.


1

Els vond m'n aaibeurt nogal aangenaam, blijkens een lange kwijldraad die uit haar tandeloze bek hing. Net toen ik daar een foto van wilde maken, schudde ze haar kop heen en weer. Vervolgens verrichte ik een vruchteloze zoektocht naar de witte sliert, zoals in 'There's something about Mary'.


1

Vlak voor ik naar m'n werk vertrok, zag ik Rudolph van Veen van een gebakje een drol maken. Twee eierkoeken met een bolus van chocolademousse, kiwi's en een plakje marsepein.


1

"En natuurlijk eeen gezellig scheutje vanillesaus want ook op een zoete hamburger hoort natuurlijk een soort mayonaise!" Logisch.


1

Twee weken geleden liet ik m'n jas per ongeluk bij m'n schoonouders liggen. We zouden het ding natuurlijk kunnen ophalen in Tiburg maar m'n verkering en ik kozen een praktischer oplossing. We doen er gewoon samen met zijn jas. De ene dag mag hij hem, de andere dag ik (Wie me niet kent, denkt waarschijnlijk dat ik nu een grapje maak).


1

Ik was eigenlijk vrij, maar ik moest nog bezig met een speciaal projectje.
Een mini-docu maken over de geschiedenis van het radionieuws is best nog een klus, maar ook erg tof. Het eerste echte radiobulletin begon met een mededeling over copyright (!). Ook toen waren de kranten al bang voor oneerlijke concurrentie.


1

We zijn al best ver, trouwens. Vandaag sprak een niet nader te noemen collega alle teksten in.


1

Vervolgens stortte ik me met maniakale blik op het montageschema. Liselot werd daar een beetje bang van en bood aan om de lunch te halen.


1

In de kantine maakte ze een foto van de door mij bestelde vegakroket. "Want ik dacht: anders is z'n plog straks incompleet, dit moet er natuurlijk wel op." Sympathiek.


1

"Ik wist in eerste instantie niet wat de vega-kroket was en wat de echte. Dus daar heb ik volledigheidshalve ook maar een foto van gemaakt."


1

"En ze hadden geen zachte bolletjes meer", zei ze. "Misschien kun je daar ook nog iets mee, plogsgewijs."


1

Bram besloot dat we iets spontaans moesten doen en belde Krijn en Dominique. Daarna zei hij: "Schatje, je hebt mazzel; ze kunnen pas over anderhalf uur in het restaurant zijn, dus je hebt nog ruim de tijd om aan het idee te wennen." Ik ben niet goed in spontane dingen. Bram weet dat. Onderweg kreeg ik spit in m'n schouder.


1

De pijnscheuten kwamen als weeŽn, met steeds kortere tussenpozen ook. Doordat ik niet goed kon ademhalen, zat ik als een zwangere vrouw te puffen. Bram hield met wisselend succes z'n lachen in en belde z'n oma. Hij weet dat ik met rust gelaten wil worden als ik pijn heb.


1

Toen de weeŽn wat waren gezakt, nam ik nog een valium en vertrokken we naar een arabisch mezze-restaurant.


1

De arabische kaassoufflťs waren leeg maar verder was het erg lekker.


1

Drank helpt tegen rugpijn. En valium en bier brengt plezier.


1

Het lijkt net of Krijn en Dominique heel fotogeniek zijn, maar dit is gewoon hun blik als ze iets grappigs hebben verteld.


1

"Je mag hier op zich best een foto van maken, want ik drink nu een heel hip drankje."


1

Hip en vies.


1

Bram vond het niet vies, maar apart.


1

O nee, toch vies.


1

Door de gouden combinatie valium-best-veel-bier kwam ik tot zeer diepe inzichten, over de wereld en mijn rol binnen de kosmos. Het was prachtig materiaal geweest voor deze plog maar het lukte me niet om de juiste toetsen op m'n laptop te vinden. Dus zette Bram m'n half-affe plog online en stuurde me naar bed.


vorige plog | volgende plog
annie schreef: conclusie:een te gekke dag gehad! beterschap xxx9200

Els schreef: Klinkt heel apart.

Aniete schreef: Waarom ontdek ik dit plog nu pas? Liselot en jij waren al zo gezellig aan het ginnegappen vanmiddag. Zijn we de oog wpm al kwijt na vandaag? Hoe dan ook, ik ben benieuwd naar jullie project! Gegroet! Aniete (de sjagrijnige bulalala van vandaag) :-)

Nicky schreef: Sjagrijnig?? Bulalala's zijn nooit sjagrijnig! Hoogstens wat minder begrepen door de bilalalatjes. Maar dat ligt ongetwijfeld aan hullie! ;)

lim schreef: OMG, cute cat! More pics of the cat please. As a bbw woman I am a cliche in that I love cats. BUT I do have my share of men, they love watching me on cam. Sorry to mention that I am a bbw as it can be controverisal, but I am a sexy bbw. Why not come by and see my bbw friends on cam just to see how sexy plus size woman can be? Regards Lim bbw webcam at bbw cams. P.S, I hope I didn't offend you by all this talk of bbw women.