Maandag 3 maart 2013

22.00 uur
1

Schrijver dezes had een lange en diepe slaap-rimpel. Ik word dit jaar 40.


1

Omdat het een vrije dag was, stond ik vrij laat op. Ik at achter elkaar een ontbijtreep en een lunchreep op. Als brunch.


1

Om de een of andere reden voel ik me heel fit als ik een ander zie sporten.


1

Bij Net5 doen ze net of ze steeds nieuwe afleveringen uitzenden van 'Move that Body'. Maar volgens mij zijn er in de jaren 90 slechts vijf afleveringen gemaakt die sinds die tijd worden herhaald want ik ken inmiddels alle standjes van deze jongen uit m'n hoofd.

Hij is gelukkig niet heel gespierd en hij lacht zo leuk als-ie een foutje maakt. En dat is best vaak. Hij heet trouwens Leonard van Driel en hij is een getrouwde fitness-instructeur en sinds kort ook vader. Wat ik helemaal niet verschrikkelijk jammer vind want ik heb ook al iemand.


1

Ondanks het feit dat ik niet meedeed met de oefeningen, had ik een best hoge hartslag gekregen. Ik wilde afkoelen met een truttig jaren 50-filmpje op Nostalgienet, maar daar werd een documentaire uitgezonden over een band die doorbrak toen ik al bijna 30 was.


1

Twee messen waren van de een op de andere dag verroest. Komt vast door de afwasmachine want bij handmatig afwassen maakte ik zulks nooit mee.


1

Van de hygiënische doekjes van Albert Heijn heb je er nooit genoeg. De wc, de tafels, de tv, de bank, de vensterbanken; je kunt er bijna alles mee schoonmaken. Behalve je billen. En ja, dat weet ik heel zeker.


1

Ik zag het door veel ploggers bejubelde quinoa. "Extreem biologisch" stond erop. Ik vond het vooral extreem duur, voor een handje vogelzaad.


1

Nog maar een pakje dan. Van de hygiënische doekjes van Albert Heijn heb je er nooit genoeg.


1

Op Nostalgienet was daarna gelukkig weer gewoon iets echt ouds te zien: de Nederlandse film 'Morgen gaat 't beter', uit 1939. Het ging over iemand zonder afgeronde opleiding die een keer achter de microfoon kroop en toen in één klap heel geliefd en beroemd werd vanwege haar mooie, vrouwelijke stem. Mijn levensverhaal, zeg maar.


1

Na haar eerste presentatie werd zelfs een complete persconferentie rond haar persoontje georganiseerd. Alle journalisten waren mannen die alle tijd van de wereld leken te hebben en die werden vergast op allemaal chique hapjes en heel veel drank.


1

Er deden ook twee mannen in mee die aanvankelijk heel erg homoseksueel leken want ze woonden in één huis en ze waren nogal artistiek en ze noemden elkaar lieverd. Maar het waren gewone schuinsmarcheerders.


1

Ik vond het een mooie film, schoot bij de aftiteling zelfs even vol. Maar dat kwam doordat ik door het motto en de sfeer ineens heel erg heimwee had naar m'n oma.


1

Door het middagzonnetje zag ik ineens heel veel stof en kattenharen liggen maar ik had geen zin in schoonmaken.


1

Een minuut daarna kwam er heel toevallig een oude instructiefilm op tv over het schoonhouden van je huis. Want toeval bestaat gewoon. Mensen die zeggen dat toeval niet bestaat, die moeten eens een wetenschappelijk boek lezen. Vindt m'n verkering ook.

De presentator van het filmpje wond zich onder meer op over de box met het kind die vlak naast de houtkachel stond. Niet omdat dat levensgevaarlijk was, maar omdat je zo niet goed bij de boekenkast kon.


1

Het was echt een janboel daaro.


1

Ik kon de bestraffende toon van het filmpje niet langer aan en besloot om dan toch maar de tafel schoon te maken. En de rest van het huis ook. Dat bleek dringend nodig, want er zaten ineens heel veel gore, nog bewegende beestjes in onze voorraadkast. Ze hadden alles heel mooi geperforeerd.


1

Ik besloot geen enkel risico te nemen.


1

Gelukkig had ik genoeg hygiënische doekjes.


1

Ik dineerde met een maaltijdreep en flanste daarna in no-time een Thaise rijsttafel in elkaar voor Bram.


1

Echt, vijf minuten. Meer tijd heb ik daar niet voor nodig.


1

Verder serveerde ik rijstepap.


1

Die was wel zelfgemaakt.


1

Daarna keken we drie afleveringen van Game of Thrones. Het kostte me best veel moeite om niet te laten merken dat ik ze gisteren al stiekem had bekeken.


1

Ik zag scheel van de honger maar ik nam geen kaas en geen chocolade-eitjes, helemaal niks.


1

Els kon haar schreeuwende honger na een week diëten minder goed verbergen. Ze bleef maar naar de kaas kijken en hartverscheurend miauwen. Bram vroeg zich hardop af, hoeveel het kost om een kat te laten inslapen. Ik vroeg me af hoe een kat eigenlijk zou smaken.


vorige plog | volgende plog
Hannie schreef: Eet je alleen nog maar reepjes? Krijg je vast last van obstipatie...