Zondag 16 maart 2014

23.23 uur
1

Gerda ging vanochtend bij hoge uitzondering naast Els liggen. Enkel omdat ze jaloers was op de aandacht die Els van mij kreeg: in ons huis heerst al jaren een Koude Kattenoorlog.


1

Toen ik opstond, bleef Gerda nog heel even zitten. Precies lang genoeg voor mij om dit schijnbaar schattige tafereel te kunnen vastleggen. Daarna vlogen ze elkaar weer in de haren.


1

Door m'n crashdieet past m'n favoriete t-shirt weer. De foto is gemaakt door Bram, want ik kan niet tegelijk een foto maken en m'n buik inhouden.


1

Op een iMac werkt de rechtermuisknop niet, of anders. Ik weet ook nog niet hoe je foto's moet verkleinen en hoe je een scherm afsluit. Dus toch maar weer achter de ouderwetse laptop. Met soep.


1

Aanvankelijk kon ik zelfs de aanknop niet vinden.


1

Op m'n werk ging de computerellende gewoon door. Op een scherm van een collega stond ineens alles gekanteld en om de een of andere reden denken mensen bij de NOS dat ik verstand heb van computers. Ik probeerde de beeldscherminstellingen te veranderen, met gekanteld hoofd en m'n tong uit m'n mond. Werkte niet.


1

Een andere collega wist wel hoe het moest. Iets met een vage toetsencombinatie.


1

Het was zondag dus mocht ik best een cola light. Ik probeer wat te minderen met dat spul omdat het slecht is voor je tanden. Niet vanwege de aspartaam.

Ik blijf me verbazen over ogenschijnlijk intelligente mensen die bang zijn voor aspartaam omdat dat kankerverwekkend zou zijn. Totale kul. Wie me een wetenschappelijk rapport kan laten zien waarin dat staat, krijgt van mij een leven lang gratis cola light.


1

Ik tikte een bericht over een SS-mars.


1

Volgens de eindredacteur was het onmogelijk om zo'n mooi, inhoudelijk verhaal in zeven regels samen te vatten voor Teletekst. Lukte me lekker toch.


1

Ik schreef natuurlijk meer berichten en ik mocht ook iets inspreken voor het Journaal.


1

Aan het eind van de saaie en productieve werkdag maakte ik een krantenoverzicht voor Met het Oog op Morgen.
Dit is zonder twijfel m'n saaiste plog ooit. Komt door de saaiheid van de dag zelf maar vooral door m'n gestuntel op de nieuwe iMac. De frustratie heeft het gewonnen van de inspiratie. Als goedmakertje een babyfilmpje van Gerda.


vorige plog | volgende plog


Marloes schreef: Ik lust geen cola..

schreef: inderdaad

Dominique schreef: Je kan de rechtermuisknop gewoon weer instellen. Kijk maar op deze toepasselijke website: http://www.seniorweb.nl/tip/48788/tip-rechtermuisknop-gebruiken-op-mac

Tineke Bouwman schreef: Zelfs de saaiste plog vind ik ng leuk! Ga door!!

Michelle schreef: Een saaie plog die begint met twee awesome katten met twee awesome namen is níet saai!