Dinsdag 25 maart 2014

23.45 uur
1

Ik hoopte dat ik een ongeluk zou krijgen dat erg genoeg zou zijn voor een ziekenhuisbezoek maar dat achteraf geen enkele schade zou blijken te hebben opgeleverd. Want ik was op weg naar de tandarts.


1

Er was een patiŽnt met precies dezelfde jas als ik. Vroeger zou ik me zorgen hebben gemaakt omdat die andere patiŽnt natuurlijk per ongeluk mijn jas zou meenemen waardoor een chain of events in gang zou worden gezet waardoor de hele wereld op z'n kop zou komen te staan. Tegenwoordig ben ik veel minder neurotisch. Ik hing m'n jas er gewoon naast. Net zo makkelijk.


1

Voor de zekerheid vroeg ik wel aan de assistente of ze de andere patiŽnt vanwege de tweelingjassen in de gaten wilde houden als die het pand verliet.


1

De assistente ried me aan m'n jas gewoon bij me te houden. Wilde blijkbaar niet opgezadeld worden met die verantwoordelijkheid. Of heeft ook een beetje OCD.


1

De tandarts boorde in twee kiezen tot er bijna niets over was. Daarna werden stukken tandvlees weggebrand en drie gebitsafdrukken gemaakt, voor kronen. Het duurde maar twee uur en ik dacht maar de helft van de tijd dat ik stikte.


1

"Hoe kan dit nou?", mompelde de tandarts verbaasd. "Dit bitje past niet!". Ook twee andere waren te smal. Na lang zoeken vond-ie een extreem breed bitje dat nooit eerder werd gebruikt. "Normaal gesproken lopen tanden in een parabool", klonk het verbaasd. "Maar jij hebt een v-vorm en een heel grote mond!". Durfde ik geen grapje over te maken.


1

Bij het terugfietsen hoopte ik dat ik geen ongeluk zou krijgen. Want door alle verdoving hing m'n rechtermondhoek en in combinatie met m'n spastische rechterarm en been zou elke intelligente ambulancebroeder concluderen dat ik zojuist een beroerte had gehad. En ik zou dan vanwege die mondhoek niks normaals kunnen terugzeggen en dan zou ik allemaal behandelingen krijgen die dan een chain of events in gang zouden zetten waardoor ik een wisse dood tegemoet zou gaan.


1

Ik mag dan licht neurotisch zijn, ik ben geen mietje. Dus ik ging meteen met de taxi door naar m'n werk.


1

Ineens had ik nieuwe Foodzy-vrienden. Die aten heel gezond. Elger ontbeet met een soort cornflakes.


1

Ik herkende Wendy eerst helemaal niet want ze zag er door die bril heel anders uit. True story.


1

"Ik wil wel leuk op je plog staan dus ik poseer gewoon even. Dat heeft niemand door want ik kan dat heel naturel."


1

Ik herkende Tjibbe eerst helemaal niet want hij zag er door z'n serieuze blik heel anders uit. True story.


1

Ik vind dat Piet Veerman en Vincent van Gogh hier heel erg op elkaar lijken maar volgens Bram moet ik m'n bril gewoon eens opzetten. Ik heb een bril maar die zet ik nooit op.


1

Vanwege het slagveld in m'n mond had ik nog minder gegeten dan anders. Dus moest ik van Bram niet zeuren en gewoon een beetje feta eten. En sla.


1

Heel even overwoog ik m'n bril op te zetten. Zodat ik de fetaschilfertjes kon zien.


1

M'n vrienden hadden blijkbaar veel meer trek.


1

Na het diner voelde ik me even heel leeg van binnen.


1

Bram wilde per se de docuserie Cosmos kijken. Want dat is wetenschap met een sausje van science fiction en ridderverhalen. Hij mocht van Els niet naast me op de bank zitten.


1

Gerda werd een paar minuten gedoogd.


1

Ik zei dat ik de presentator toch leuker vond toen hij nog in Star Trek speelde. Vond Bram helemaal niet leuk.


1

Want Neil Degrasse Tyson is een wetenschapper. Maar z'n teksten vol bijvoeglijk naamwoorden leken geschreven door Lulu Wang. En dat is wat mij betreft geen compliment. De ondertitelaar liet de helft van de tekst steeds weg want anders paste het niet.


1

Els wil best wel door Bram geaaid worden, als ze maar niet doorheeft dat hij het is.


1

Ze vond het best lekker, afgaande op de kwijlplek.


1

Daarna keken we met z'n allen naar Fashion Planet, op Net5.


1

Pas toen alle mannen uit de kleren waren gegaan, deelde m'n verkering mede dat hij het een flutserie vond en dat ik best een andere zender mocht opzetten.


1

Hij ging vrij vroeg naar bed. Dat mocht van hem niet op de foto.


vorige plog