Woensdag 26 maart 2014

22.00 uur


Een gastplog van Corine Engelbarts, vriendin en oud-collega van RTV Oost.


1

Leuker maakten ze het ook nu weer niet. Ik downloadde de belastingaangifte, controleerde de cijfertjes, vond het wel goed, verstuurde het... en nam me voor heel hard te sparen.


1

Toen kwam de wielrenner binnen. Een echte. Die er geld voor krijgt. Ik liet hem koffie en koek voorzetten. De koffiemelk had rare vlokken maar de fietser had toch een rustdag.


1

Ik mocht zijn knie zien. Was ie op gevallen en het was gehecht. Geweest. Hij kon niet wachten tot het beter was, kreeg een dikke knie en ging toch maar fietsen. Net zolang tot het opensprong, leegliep en de knie vanzelf weer dunner werd. Dat hielp. Ja ja, of gewoon niet vallen tijdens het fietsen. Ik ben nog nooit met de fiets gevallen!


1

Omdat het in Jeddah zulk mooi weer was deed ik mijn loopschoenen aan en trok een streep door de stad.


1

De iPod liep 'n stukje mee tot een meneer met donkere stem twee minuten lang "Battery Low" zei en toen stilbleef. Ik noemde hem Tarzan.


1

Ik ging per ongeluk bovenop iemand staan.


1

en wilde mezelf op de kaart zetten maar iemand was me voor geweest.


1

Dus drukte ik een stempel op de fauna in de wijk. Niet echt hoor, hij was al plat.


1

Net als de sociale werkvoorziening.


1

Daar komt 'n moskee die lijkt op de Opera in Sydney. De andere grote moskee staat op de plek van een slachthuis. Van varkens. Maar dat doet ze niks. Goed ingeburgerd.


1

Het douchen deed ik in 17 minuten want iemand joehoede in de keuken. Buurvrouw bracht een verrassing. Heldin! Hoef ik daar ook niet meer aan te denken. Deed ik al niet.


1

Onderweg naar Hengelo werd de auto 'Kaeral' -het is wel een Volvo- volwassen. Dat had ik 1,1 km geleden al zien aankomen. Ik trakteerde 'm op een bijbehorende dagteller. Leuk setje.


1

De politie reed ook best hard, wel 150. Ik moest flink gassen om er achteraan te kunnen en een foto te maken. Dat zagen ze gelukkig niet.


1

En toen was ik op mijn werk. Met buiten blauwe lucht.


1

Maar daar zag ik binnen eigenlijk niks van. De beste regisseur ooit, die kale, vond dat ik ook wat mocht doen.


1

Toen bedacht ik dat ik de stemwijzer wel eens kon doen ná de verkiezingen. Of ik het dan goed zou hebben en of ie het nog zou doen. Niet dus, ik kreeg alle antwoorden al. En ik kreeg een soort open vraag. Daar ben ik heel slecht in.


1

Van vragen beantwoorden krijg je honger. Ik ook. Zin in een homemade hamburger.


1

Ik grutte in mijn tas met eten en vond bijna wat ik eigenlijk wilde. Ben op rantsoen namelijk. Dat is een constante.


1

Met best een volle maag weer naar huis. Mijn favoriete liedje tetterde knoeperdhard door de auto. Dank aan Ad Valk.


1

Thuis was het feest. Ik won heel veel geld.


1

Het hele huis feestte mee. Ook Oli4. Maar hij wilde het niet laten blijken. Is niet stoer. Nee, zo'n roze bandje wel zeker?


vorige plog | volgende plog


Jauke aka Henk schreef: Leuk. Complimenten! Of is een genoeg? Dat is de vraag. Fijne plek om te lezen, leuk dat zij ook eens mag.

Joost schreef: Lotte!! Weisst du noch? Weisst du weisst du weisst du weisst du weisst du noch?