Woensdag 21 mei 2014

23.45 uur
Alweer een gastplog van filmjournalist Robbert Blokland vanaf het filmfestival van Cannes!
Eigenlijk zijn dit de twee belangrijkste mensen van het festival. Zij maken de hele dag gratis koffie in de persruimte en vormen dus de onmisbare man en vrouw achter de schermen van ons werk hier.
Nee sorry meneer van het bakkertje op de hoek, u niet. Met croissantjes kan je hier de sloten dempen. En ze zijn ook veel te duur trouwens (2,50 euro).
Had ik al gezegd dat we hier in Cannes eigenlijk het grootste deel van de tijd in de rij staan? Voor screenings, persconferenties, interviews, het kan niet op (bonuspunten voor wie in dit zoekplaatje collega Jan Pieter Ekker vindt!).
Om de tijd te doden ga je dan soms maar wat met elkaar ginnegappen.
Of een potje squaredancen.
Of foto's maken van opmerkelijke kapsels.
Wachten is trouwens nog beroerder als het weer opeens omslaat...
Want dan moet je provisorisch proberen droog te blijven. En dat ziet er vaak heel stom uit.
Gelukkig kregen we ook de afgelopen dagen weer onze portie sterren in Cannes. Hier de cast en de regisseur van het sterke drama 'Foxcatcher' die applaus in ontvangst nemen: Mark Ruffalo, Channing Tatum, regisseur Bennett Miller en Steve Carell (in de film bijna onherkenbaar trouwens).
Nog maar een foto van Channing Tatum dan! Omdat het zo'n aardige acteur is, die altijd de tijd neemt voor handtekeningen. En een lekker ding natuurljk, dat ook. In Foxcatcher speelt ie een worstelaar en laat hij zijn spieren weer flink rollen. #yammie
Ik kreeg trouwens wat klachten dat er te weinig mooie vrouwen in de plog zaten. Dus daarom nu even een verplicht rijtje vrouwelijk schoon. Hier Julianne Moore, die in Maps to the Stars een verwende actrice speelt (maar laat u vooral ook niet een blik op hunk Robert Pattinson ontgaan!).
Actrice Marion Cotillard wijst aan hoe groot haar prijzenkast inmiddels is.
En dit is Gong Li, zeg maar de Chinese Meryl Streep.  
En hier nog een foto van Kyra Sedgwick op de gesigneerde hoes van seizoen 7 van The Closer.
Zo! Dan kunnen we ons nu weer met belangrijker dingen gaan bezighouden ;-)
Over reclame gesproken: wisten jullie dat de commercials tijdens Wordfeud zich aanpassen aan de taal van het land waar je je bevindt?!


vorige plog | volgende plog